Achtergrond van het project

Achtergrond van het project

De idee ooit eens een marathon te lopen, bracht me in november 2004 in New York, voor de moeder der marathons: een onbeschrijfelijk gevoel van voldoening maakte zich van me meester bij aankomst in Central Park, aangemoedigd door tienduizenden ‘gekke’ Amerikanen. Dit smaakte naar meer!

Sindsdien werden 31 marathons afgewerkt en dit in alle uithoeken van onze planeet (Londen, Parijs, Firenze, Turku, Paphos, Chicago, Tokyo, Berlijn, Boston, …). Na het volbrengen van de ‘Marathon Majors’ (New York, Boston, Chicago, Londen, Berlijn en Tokyo) werd alweer een volgend doel in het vooruitzicht gesteld : waarom niet proberen in elk van de 28 landen die tot de Europese Unie behoren, een marathon af te werken?

Fred Lebow

Few things in life match the thrill of a marathon.

Fred Lebow

Founder NY Marathon

Nu resten me nog 2 uitdagingen, op 24 april in Krakau (Polen) & op 15 mei in Riga (Letland). Hoewel België reeds afgevinkt is, vormt Brussel tijdens het eerste weekend van oktober 2022 het slotakkoord van dit unieke project.

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om drie sociale projecten die me nauw aan het hart liggen, in deze ‘laatste rechte lijn’ wat extra visibiliteit te geven (zie rubriek ‘Sociale Doelen’). Vanaf het voorjaar van 2022 zal het toewerken naar en het verloop van deze laatste marathons via deze website en diverse, sociale media (Facebook & Instagram) uitgebreid aan bod komen. Bedankt alvast om ook uw financiële steun hiervoor in overweging te nemen!